پس از گویا بررسیهای فراوان، کمیسیون مستقل انتخابات کشور فهرست نامزدان ریاست جمهوری افغانستان را منتشر کرد. حالا این موضوع بماند که ملاک ارزیابی و تأیید کاندیدان از سوی آن کمیسیون چه بوده و آیا طبق قانون افراد تأیید شده تنها تابعیت افغانستان را دارند؟ و آیا همسر هیچ کدام از آنها غیر افغان نیست؟ و... به هر صورت موضوع این است که بالاخره لیستی از افراد تأیید شده است و مردم میتوانند از میان آنان فرد اصلح را در انتخابات ریاست جمهوری ماه حمل سال 1393 برگزینند. در اینجا لازم است تا مردم هوشیاری خود را حفظ نموده و در گزینش کاندید مورد نظر خود با هوشیاری عمل نمایند.
مردم مسلمان و مجاهد افغانستان میدانند که یکی از اصول اساسی در گزینشها و انتخابها، انتخاب بر پایه (شایسته سالاری) است. شایسته سالاری به معنای کسب موقعیتهای شغلی تنها براساس شایستگی است و نه بر مبنای جنسیت، طبقه اجتماعی، گروه قومی یا ثروت افراد.
بدیهی است که هر رفتار انسانی چه فردی و چه اجتماعی، خواه ناخواه بر پایه یک سلسله ارزشها استوار است که از طرف رفتار کننده پذیرفته شده است. که با تفاوت پایههای ارزشی، روشهای مدیریتی و به کارگیری افراد تفاوت خواهد کرد. در جامعه اسلامی افغانستان انتخابها بر اساس ایمان فرد و احترام و عمل وی به ارزشهای اسلامی از اساسات است. و با توجه به همین ارزشهاست که میگوییم در جامعه اسلامی افغانستان علاوه بر تخصص و تحصیل، تعهد و باور به ارزشهای دینی به فرد لیاقت و شایستگی میدهد. شاید مدیریت امروز در غرب و کشورهای لیبرال تنها بر پایه دانش و علم و تجربه استوار باشد که همینگونه هم است. اما مهمترین وجه افتراق مدیریت در کشور اسلامی ما با مدیریتهای رایج درغرب، بحث اعتقاد و عمل نمودن به ارزشهای اسلامی است. لذا باید قبل انتخاب فرد مورد نظر به این موارد تأکید کرده که:
اولاً: از دیدگاه مکتب آسمانی در معرض یک امتحان و آزمایش قرار گرفته ایم!
ثانیاً: به حکم عقل و به تأکید مکتب اسلام باید در فرآیند انتخاب، منافع و مصالح اجتماعی را فدای منافع فردی یا جناحی یا اغراض شخصی نکنیم!
ثالثاً: در انتخاب فرد اصلح دقت کافی داشته باشیم!
رابعاً: برحسب مورد در مقابل خدا و مردم مسئول هستیم!
خامساً: از منظر حقوق بشر وجدان انسانی هم ملزم به انتخاب اصلح هستیم!
به هر صورت مسئولیت انتخاب کننده در انتخابات ریاست جمهوری یک مسئولیت اجتماعی است و در این راستا هرقدمی و هر قلمی و هر بیانی از حیث نتیجه و آثار در پیشگاه خداوند و در دادگاه حق مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. و هریک از جوارح واعضاء آدمی نسبت به آنچه از خود صادر میکند مسئول است و تحت بازخواست قرار میگیرد (36 سوره اسراء)
و در پایان این را نیز باید دانست که رأی تک تک ملت یک امانت است که باید به فرد مسلمان و صالح داده شود و تخطی در دادن رأی باعث خیانت در امانت، هم خیانت به خدا و هم به مردم و رواج بیعدالتی خواهد بود.
سرمقاله شماره 152 روزنامه انصار
تاریخ: 1392/8/1
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1048